Voorstellen

Kees Meinders

Docent basisonderwijs en schoolcoördinator
kees@nlschoolbangkok.com

In het onderwijs werken was voor mij geen lastige keuze. Ik heb een passie voor het leraarschap. Een les organiseren en de leerlingen elke dag naar een hoger niveau tillen, als het kan met een grapje tussendoor, vind ik geweldig om te doen.

Ik heb maar een korte periode in Nederland gewerkt. In 2015 emigreerde ik naar Aruba en leerde daar hoe je les kunt geven met minder onderwijsmiddelen dan in Nederland. Ik leerde daar Papiamento spreken en een goed woordje Spaans. Het was nog niet klaar voor mij. Na Aruba ging ik aan de slag in Suriname. Daar was ik leerkracht en adjunct-directeur in een zeer uitdagende periode. Via een tussenstop in (opnieuw) Aruba ben ik uiteindelijk in Thailand terecht gekomen, nu als coördinator en leraar Nederlands. Een nieuwe uitdaging die ik met beide handen heb aangepakt.

Mijn missie is om de lessen Nederlands zo uitdagend en interactief mogelijk te maken. In deze covid tijden waarin je het ene moment naar school kunt en even later weer digitaal lesgeeft maak ik naast de reguliere methodes gebruik van online leermiddelen als: Kahoot!, Nieuwsbegrip, Muiswerk en nog veel meer.

Naast belangstelling hebben voor reizen en nieuwe plekken ontdekken ben ik ook sportief: beach tennis, tennis, basketbal, taekwondo en schaken zijn mijn favoriete sporten. Bij veel van deze sporten komt mijn lengte goed van pas. Ik ben makkelijk te herkennen met mijn 2.02 meter!

Als u woont in Bangkok of omstreken en u meldt uw kind aan op Bangkok Patana of International School of Bangkok kan uw kind Nederlands lessen volgen. Binding houden met de Nederlandse taal en cultuur is van een groot belang voor de toekomst van uw kind. Het team van de Dutch Cultural Society en ik helpen u daar graag bij.


Hanneke Langschmidt-van de Ree

Docent basisonderwijs groep 1 - 2
hanneke@nlschoolbangkok.com

Ons gezin woont sinds 2015 in het mooie en enerverende Bangkok, onze oudste zoon woont en studeert in Rotterdam en onze jongste zoon spreidt, na deze zomer, zijn vleugels en verlaat ons Bangkok nest.

Ik heb in de gezondheidszorg gewerkt als verzorgende voor ouderen met dementie, tandartsassistente en doktersassistente. Maar mijn allerleukste baan was peuterleidster zijn op een kinderspeelzaal! Hier werkten wij met het taalprogramma V(oor)-en V(roegschoolse E(ducatie). Het doel van dit programma is om peuters, met een mogelijke (taal)achterstand, beter voor te bereiden op de basisschool. Ik vind het dan ook ontzettend leuk om weer in het onderwijs te gaan werken, het bloed kruipt waar het niet gaan kan!

Het is fascinerend en inspirerend om te zien hoe peuters en kleuters zich zo snel op emotioneel en sociaal vlak ontwikkelen. Ik vind het een uitdaging om de kinderen spelenderwijs, met een gezonde dosis humor, te stimuleren en te begeleiden zodat zij hun eigen kwaliteiten ontdekken.

Verder geef ik, samen met een groep enthousiaste dames, 1 x per week Engelse les op een Thaise lokale preschool. Dit programma hebben wij 6 jaar geleden opgezet en is nog steeds actief. Sporten vind ik een heerlijk en gezond begin van de dag! Ik kom uit een echt korfbal gezin en heb deze sport vanaf mijn 8e jaar fanatiek beoefend. Tegenwoordig zijn golf, pilates, tennis, wandelen en naar de gym gaan mijn favoriete bezigheden.

Ik kijk er naar uit om u en uw kind(eren) te ontmoeten!

Groet van Juf Hanneke


Ton Vloet

Voorzitter en Patana aanspreekpunt
ton@nlschoolbangkok.comMarlene Jardim

Penningmeester en BPS aanspreekpunt
marlene@nlschoolbangkok.com